Round a roundabout I

Patrick Ceyssens

2014

ROUND A ROUNDABOUT is zowel een onderzoekals een audiovisuele installatie waarbij de techniek van 360° opname/projectie van beeld centraal zal staan. Het is een installatie/theaterstuk in 2 X 360° waarin de acteurs (Wouter Hendrickx, Stefanie en Barbara Claes) en hun aanwezigheid (“wat zijn ze?”) vast komen te zitten in het beeld maar door een transformatie van de beeldelementen en een veranderende bewustwording rond perceptie, trachten ze een uitweg mogelijk te maken.
In combinatie met een soundscape van Roeland Luyten bouwde de kunstenaar een installatie waarbij het kijkgedrag en de gewaarwording van de toeschouwers tot hun maximale vermogen uitgedaagd worden. Een zeer technisch project dat echter ook de link wil leggen naar theater en film, of toch een theatrale beleving in de vorm van een voor alle publiek geschikte installatie.

 
CONCEPT & REGIE PATRICK CEYSSENS / SPEL WOUTER HENDRICKX, STEFANIE EN BARBARA CLAES / TEKST NICO BOON / SOUNDSCAPE ROELAND LUYTEN / CAMERA PROF.DR. PHILIPPE BEKAERT / VIDEO EDITING GRETEL VAESEN /STAGE PROJECT LAURA BERTRANDS & WANNES MISOTTEN (MAD FAC) / PRODUCTIE TAKT DOMMELHOF, EDM (WWW.UHASSELT.BE/EDM), MAD FAC (WWW.MAD-FAC.BE) / INHOUDELIJKE ONDERSTEUNING PROF.DR. FRANK VANREETH (EDM UHASSELT), PROF.DR. JOHAN WAGEMANS (EXPERIMENTELE PSYCHOLOGIE KULEUVEN)

© Patrick Ceyssens